Откриха една от черните кутии на катастрофиралия самолет

2744
Откриха една от черните кутии на катастрофиралия самолет
Снимка: Gettyimages.com

Намерена е една от черните кутии на катастрофиралия в Русия самолет на авиокомпанията Fly Dubai, съобщиха от следствието.

Източник от авиодиспечерската служба на летището в Ростов на Дон съобщи, че машината е трябвало да се приземи по разписание, а полетът е минал без проблеми. Самолетът обаче не е успял да кацне от раз и пилотът е съобщил, че ще направи втори опит, при който катастрофира.

Източникът посочва, че неуспешното първо кацане е било заради страничен вятър. Следователите разглеждат две основни версии за инцидента - лошите метеорологични условия или техническа неизправност.

Самолет се разби в Русия, загинаха 62 души

В 2:50 минути българско време пътнически самолет, идващ от Дубай, се разби при опит за кацане на летището в Ростов на Дон. Загинали са...

„Пристигнахме на летището и решихме да останем за няколко минути на входа, за да подишаме свеж въздух. Изведнъж видяхме, че небето беше озарено от гигантска яркооранжева светлина, която изпълни целия небосклон. В същото време, за наша изненада, не чухме никакъв звук от катастрофата", разказва очевидка на случилото се.

Повечето от жертвите са руснаци, жители на Ростовска област. По данни на авиокомпанията Fly Dubai, сред пътниците на борда на машината е имало 44 руснаци, осем украинци, един узбекистанец и един индиец, а пилотът е бил от Кипър.

Властите откриха три горещи линии по повод инцидента.

Руският президент Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев изразиха съболезнования на семействата на загиналите.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев съобщи, че роднините ще получат по 1 млн. рубли компенсация. Утре в областта е обявен ден на траур.

След случая Germanwings следователи искат по-строги проверки за пилотите

Лекар е препоръчал на германският пилот, който разби самолет на Germanwings в Алпите миналата година, да се лекува в психиатрична болни...

Компанията Boeing обяви готовност да окаже техническа помощ във връзка с разследването на катастрофата, ако руските власти пожелаят.

Експерти от ОАЕ, Франция и САЩ ще се включат в разследването на самолетната катастрофа в руския град Ростов на Дон, при която загинаха 62 души, предава информационната агенция Sputnik.

Това се казва в официално изявление от Междудържавния авиационен комитет. В него се казва още, че на мястото на инцидента вече е изпратена комисия, която да разследва причините за катастрофата на „Boeing-738“ на авиокомпания „FlyDubai“.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа