Пет деца загинаха, след като кораб с бежанци потъна край Гърция

4476
Пет деца загинаха, след като кораб с бежанци потъна край Гърция
Снимка: Gettyimages.com

Най-малко 10 души, сред които седем деца загинаха при потъването на дървено корабче на бежанци край бреговете на гръцкия остров Лесбос, съобщиха властите на страната.

Първоначалните данни сочеха седем загинали, сред които пет деца, но по-късно бяха открити телата на още трима удавени - две деца и една жена. Съобщава се, че са спасени 241 души, които са с тежка хипотермия заради времето, прекарано в студените води на морето. Гръцки патрулни кораби и хеликоптер, както и рибарски съдове и жители на острова с джетове се включиха в спасителните операции, които бяха затруднени заради тъмнината и силния вятър. Според местни медии в болница се откарани деца в критично състояние.

Мигранти нападнаха полицията в Словения

Няколкостотин мигранти нападнаха полицията, която охранява техния приемен център в словенското село Добова. Инцидентът е  станал ...

Полицията съобщава, че не е ясно колко точно са пътували на кораба и колко хора още може да са се оказали във водата. Общо 39 стана броят на мигрантите, които са намерили този месец смъртта си във водите на Гърция, опитвайки се да достигнат сушата. От началото на годината 560 000 мигранти и бежанци от Сирия, са пристигнали в Гърция по вода, а достигналите Европа през Средиземно море са около 700 000, съобщават от Междунардната служба по миграциите. Повече от 3 200 души са загинали при тези пътувания през морето, като повечето от тях са деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа