Полицията в Белгия готова за стачка, в Полша преживяха фалшива тревога

2669
Полицията в Белгия готова за стачка, в Полша преживяха фалшива тревога
Снимка: Gettyimages.com

Полицията в затвореното брюкселско летище "Завентем" заплаши да започне стачка с искане за засилване на мерките за сигурност в аерогарата и около нея.

Според Ален Петерс - профсъюзен лидер на полицията във Фламандски Брабант, на чиято територия се намира аерогарата, синдикатът иска и увеличение на броя на полицаите в охраната на летището.

Над 50 загинаха при самоубийствения атентат в Пакистан

Атентатор-самоубиец причини гибелта най-малко на 52 души край обществения парк "Гулшан-е-Икбал" в източния пакистански град Лахор в щат...

"Трагичните събития на 22 март показват, че загрижеността ни е напълно основателна. Трябва ни повече персонал и по-строги мерки за сигурност", каза полицейският синдикалист, предаде БГНЕС.

Службите за сигурност не откриха заплаха за сигурността на пътниците на международната аерогара "Модлин", разположена край полската столица, съобщиха официално летищните власти в Twitter.

Евакуацията е отменена, нормалната работа на летището се възстановява постепенно. По време на извършената проверка "не са открити никакви заплахи за пътниците", са казва в съобщението.

По-рано в неделя (27 март) беше извършена пълна евакуация на пътническия терминал на международното летище. Според информация, цитирана от ТАСС, решението за опразването на летището е взето заради оставен без надзор багаж. Според друга версия на борда на един от самолетите е открит подозрителен товар. Най-малко три полета бяха пренасочени за кацане на другото летище в полската столица – „Фредерик Шопен”.

В Белгия задържаха четирима, разпитват ги за връзки с терористични организации

Белгийската полиция задържа четирима души за разпит за връзки с терористични организации след 13 акции, проведени в неделя в Брюксел и ...

Летището "Модлин" е открито през 2012 година. През него преминават няколко хиляди души дневно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа