Полицията в Берлин обвини "изнасиленото" руско момиче в лъжа

4700
Полицията в Берлин обвини "изнасиленото" руско момиче в лъжа
Снимка: Gettyimages.com

Полицията на Берлин заяви, че 13-годишната Лиза, която живее в германската столица заедно с роднини, си е измислила историята за изнасилването от мигранти. До този извод полицаите са стигнали, след като анализирали данни от мобилния ѝ телефон, съобщава Berliner Zeitung.

Според органите на реда всъщност момичето е прекарало нощта при свой 19-годишен познат. Тя решила да остане при него поради опасения от гнева на родителите си за нейни проблеми в училище. Като се върнала у дома, девойката разказала, че била отвлечена, изнасилена и бита от трима мигранти.

Шведската полиция с нови факти за сексуални посегателства от мигранти

Полицията на град Карлстад в Централна Швеция е станала свидетел как в новогодишната нощ група тийнейджъри мигранти тормозят жени по вр...

Младият човек също бил разпитан от полицаите. Той потвърдил, че Лиза е прекарала нощта при него. В дома му били намерени нейни вещи, включително портфейл и училищни принадлежности, отбелязва Der Spiegel. В същото време младежът настоява, че между тях не е имало никакви сексуални контакти. Във връзка с това той ще бъде призован към делото като свидетел.

Полицията отказала да коментира сведенията, че Лиза е била бита. Доказателства, че травмите са се появили поради действия на трето лице, няма, отбелязали органите на реда.

Информацията, че трима души, предполагаемо мигранти от Близкия изток, са изнасилили момиче от рускоезично семейство в Берлин, се появи по руския „Първи канал“ на 16 януари. Според роднини на пострадалата тя изчезнала на път за училище сутринта на 11 януари в Берлин. Тийнейджърката била открита ден по-късно на улицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа