Предотвратиха терористичен акт в Москва

16338
Предотвратиха терористичен акт в Москва
Снимка: Getty Images / Guliver

10 души са били задържани в подозрение, че са подготвяли терористичен акт в Москва. Повечето от тях са граждани на страни от Средна Азия, съобщи Интерфакс.

Било е иззето взривно устройство с мощност около пет килограма тротилов еквивалент. Намерената бомба е била подобна на тази, използвана при атентата в Анкара.

Разгадаха шифъра на терористичния акт в Анкара, има и заподозрян

Разследващите кървавия атентат от събота в Анкара смятат, че той е съвместно дело на групировката "Ислямска държава" и кюрдските терори...

Подготвялите атентата са били задържани в квартира в Москва. По време на операцията по задържането им от сградата са били евакуирани повече от 120 души.

По информация на LifeNews целта на терористите може да са били метрото, летище или друго място с голямо струпване на хора. В момента задържаните се разпитват и се изяснява ролята на всеки един от тях.

Newsru.com припомня, че наскоро руският президент Владимир Путин наскоро повдигна темата за евентуални терористични актове. Той призна, че опасността съществува и уточни, че тя е била налична и преди началото на военното участие на Русия в Сирия. „Стигнах до извода, че ако се страхуваме, че те ще направят нещо, те задължително ще го направят“, каза тогава Путин.

Последните два големи атентата в Русия се случиха в края на 2013 година, когато на 21 октомври бе взривен пътнически автобус, а в края на декември същата година се случиха още две експлозии. Тогава загинаха десетки души. През януари 2011 година в сградата на летище Домодедово се взриви камикадзе. Загинаха 37 души.

Хиляди души се събраха в Анкара да почетат паметта на загиналите при вчерашния атентат

Хиляди души се събраха в центъра на Анкара в памет на загиналите при вчерашния атентат в сърцето на столицата. Основните пътни артерии...

По последни данни жертвите на атентата в Анкара, който стана на 10 октомври, вече са 128. Ранените са над 160, като някои от тях са в критично състояние. Разследващите кървавия атентат от събота в Анкара смятат, че той е съвместно дело на групировката "Ислямска държава" и кюрдски терористи.

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа