Причината за влаковата катастрофа в Германия все още не е ясна

2340
Причината за влаковата катастрофа в Германия все още не е ясна
Снимка: Getty Images/Guliver

Все още не е установена причината за тежката влакова катастрофа в германската провинция Бавария. Според окончателните данни броят на загиналите е 10, а 81 души са ранени.

"Към 11:30 получихме информация от спешния център, че хората с опасност за живота са били третирани още на място, а останалите са откарани в околни болници. Казаха ни да не очакваме повече пациенти със сериозни наранявания.", каза представител на местна болница.

18 души с тежки наранявания остават в болница, но състоянието им е стабилно и няма опасност за живота им.

Първа версия за влаковата катастрофа в Германия

Най-вероятно човека грешка е причината за тежката влакова катастрофа в Германия вчера, съобщи bTV. Жертвите на инцидента вече са 10. Р...

Човешка грешка остава основната версия за инцидента. Полицейски говорител обаче отхвърли публикациите, че служител на железниците е изключил автоматичната спирачна система, за да даде път на товарен влак.

Според разследващите единият влак е преминал на червен сигнал. Машинистите не са имали време да реагират, защото сблъсъкът е станал на този завой, съобщи bTV.

Всяка година Германия влага по 49 евро на глава от населението в жп транспорта - оказва се, че това е два пъти по-малко от Великобритания и Италия например. Въпреки това пътуващите имат пълно доверие в железниците.

Все още се издирва третата черна кутия на влаковете, която ще хвърли решаваща светлина за установяването на причините за катастрофата. Засега няма данни за технически дефект или грешка на машинистите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа