Проблемът с 'Южен поток" не опира до България, твърди Медведев

22010
Проблемът с 'Южен поток" не опира до България, твърди Медведев
Снимка: Getty Images / Guliver

България блокира проекта "Южен поток" под натиска на САЩ и ЕС. Членките на ЕС обаче могат да се включат към новия руски газов проект през Турция, ако желаят. Това заяви в интервю днес премиерът на Русия Дмитрий Медведев, предаде БГНЕС.

Спирането на проекта "Южен поток" бе свързано и с факта, че България под натиска на ЕС и САЩ не даде разрешение за строителство, заяви руският премиер Дмитрий Медведев в интервю за руски телевизии.

"За съжаление, България не даде разрешение, но проблемът дори не опира до България, която в дадения случай действаше, за съжаление, като обикновен член на Евросъза, подложен на натиск както от страна на европейските власти в Брюксел, така и – да си го кажем откровено - от страна на американците", каза Медведев.

В същото време руският премиер добави, че европейските страни могат да се включат към новия руски газов проект в Турция. "Тогава ние ще увеличаваме мощностите на "Синия поток" или ще създаваме допълнителни мощности в Черно море, ще създадем хъб на територията на Турция, откъдето газът ще може да се доставя в други държави. Това е не по-малко интересна идея, към която могат да се присъединят европейските партньори от ЕС, и други партньори", разясни Медведев. Значи, естествено, за целта ние ще водим преговори с тях.

Анализ по темата "Южен поток" четете тук.

Медведев се загрижи колко милиарди ще изпусне икономиката на ЕС заради санкциите

Руският премиер Дмитрий Медведев оцени на 90 милиарда евро за две години потенциалните загуби за европейската икономика от западните ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа