Протестиращи граждани превзеха президентството в Скопие

1914

Демонстранти нахлуха в кабинета на президента на Македония Георге Иванов и изпочупиха мебелите, предава информационната агенция Telma.

Част от инвентара гори. "Превзехме крепостта", скандират протестиращите. "Тук е хаос", предават медиите в Скопие. Има поражения и по сградата на министерството на правосъдието.

При сблъсъците с полицаите има ранени граждани, включително и журналисти.

Протестиращи в Скопие за втори ден искат оставката на президента

За втори ден в македонската столица Скопие граждани излязоха на протест срещу действията на президента Георге Иванов. Протестите под на...

В момента хиляди протестиращи се опитват да пробият полицейския кордон пред Парламента и щаба на партия ВМРО-ДПМНЕ. Протестиращите замерят полицията с консервени кутии и пластмасови бутилки с вода, предава агенция Фокус, позовавайки се на македонското електронно издание „Нова ТВ”

В момента улица „Даме Груев“, която води към щаба на партията, е непроходима и кордон от полицаи не позволява на демонстрантите да го пробият.

Протестиращите са с високо вдигнати ръце и скандират "Кого защитавате?". Ситуацията се променя постоянно, а протестът става масов.

Повод за протеста е вчерашното решение на президента Георге Иванов за спиране на всички дела срещу 57 политици и техните сътрудници, свързани с подслушването и политическата криза. Иска се да бъдат отложени насрочените за 5 юни парламентарни избори и формиране на експертно правителство, което да организира честни, демократични и надеждни избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа