Путин действал на сигурно, "предупредил" някои държави за Крим

34409
Путин действал на сигурно, "предупредил" някои държави за Крим
Снимка: Getty Images/Guliver

Владимир Путин действа със здрава ръка и на сигурно по въпроса за референдума в Крим. Агенция "Ройтерс" съобщи, че Русия е заплашила няколко източноевропейски и централноазиатски държави, че ще им отмъсти в случай, че подкрепят резолюцията за Крим на Общото събрание на ООН. В резултат на вота, който се състоя тази седмица, международната организация обяви кримския референдум за невалиден. По-рано руското външно министерство обвини западните страни в упражняване на натиск, "политическо изнудване и икономически заплахи".

На връщане от Саудитска Арабия пък американският държавен секретар Джон Кери промени курса на полета си и кацна в Париж. Той ще остане в Европа за разговори по украинския въпрос с руския си колега Сергей Лавров. Новината последва съобщението от руска страна, че Кери е разговарял с Лавров по телефона, ден след телефонния разговор между Владимир Путин и Барак Обама.

Путин се обади на Обама, за да обсъдят украинския проблем

За първи път след анексирането на Крим от руска страна президентът на Русия Владимир Путин и американският му колега Барак Обама провед...

Междувременно днес се очаква на площад "Независимост" в украинската столица Киев да се състои траурно вече. Митингът, в който ще вземат участие представители на духовенството, ще започне в 12 часа. Свещеници от украинската православна църква ще извършат възпоменателни богослужения. Не се предвижда представители на политически партии да вземат участие в проявата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа