Путин: Проектът "Турски поток" не е загубил динамика

4107
Путин: Проектът "Турски поток" не е загубил динамика
Снимка: Getty Images/Guliver

Проектът за газопровод "Турски поток" не е загубил динамика. Той отговаря на интересите както на Русия, така и на Турция, но е необходим по-подробен анализ. България и ЕС торпилираха "Южен поток". Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

„Не мога да се съглася, че „Турски поток“ е загубил динамика. Толкова мащабен проект не може да бъде осъществени и съгласуван за един час“, каза Путин.

Обама и Путин ще общуват неофициално на срещата на Г-20

Барак Обама и Владимир Путин ще могат да общуват на предстоящата през идната седмица среща Г-20 в Турция, предава БГНЕС. Това обяви пр...

Той отбеляза, че в проекта има „прекалено много юридически, технико-икономически, технологични и организационни въпроси, включително броят на отсечките на газопровода с оглед на реалните потребности“. Всичко това предстои да бъде решено съвместно от руските и турски преговарящи.

“Колкото по-качествено решим тези въпроси, толкова по-бързо, с по-малки рискове и разходи ще изпълним замисленото, ще осигурим непрекъснатата доставка на руски газ директно за турските потребители. Най-важното е, че този проект напълно отговаря на интересите на Русия и Турция. В това ние сме напълно съгласни с моя турски колега Реджеп Тайип Ердоган“, подчерта Путин.

Стопанинът на Кремъл напомни, че Русия през юли тази година предаде на турската страна своите съображения по двустранното междуправителствено споразумение, което трябва да създаде необходимата правна основа за осъществяването на проекта за газопровод. „Надяваме се, че новото турско правителство ще може в кратки срокове да анализира ключовите аспекти на споменатото споразумение“, каза Путин.

Какво още каза руският президент по темата за "Турски поток" прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com