Путин: Русия ще продължи да усъвършенства ядрения си арсенал

16887
Путин: Русия ще продължи да усъвършенства ядрения си арсенал
Снимка: Gettyimages.com

Русия не възнамерява да размахва „ядрената тояга“, но ще усъвършенства своето ядрено оръжие като фактор за възпиране. Това заявява президентът Владимир Путин в интервю за филма „Световен ред“, който бе излъчен по ТВ канала Русия 1.

Русия в качеството си на една от водещите ядрени държави ще усъвършенства ядрения си потенциал като фактор на възпиране. Ядрената триада е в основата на нашата политика на ядрена сигурност, подчертава Путин, пише БГНЕС.

Владимир Путин смята, че главният проблем на Европа е, че е отстъпила част от суверенитета си на САЩ и се е отказала да отстоява своите интереси.

В отношенията между държавите играят роля преди всичко интересите. А за да бъдат те балансирани, необходимо е да има някакви общи правила, еднакви за разбиране и прозрачни за прилагане. "Проблемът на Европа е, че не води самостоятелна външна политика. Тя фактически се е отказала от нея и е предала част от суверенитета си, може би една от най-важните части на своя суверенитет, на блок. Част от суверенитета на Европа е преотстъпена обаче не на НАТО, а на неговия лидер – Съединените щати", подчертава руският президент.

Путин подчертава, че Русия е готова да работи с всички страни. Ние не очакваме от нашите партньори в Европа да се откажат от своята евроатлантическа ориентация, но е нужно да се ръководят или от своите вътрешнополитически интереси или от интересите на държавата, отбелязва той.

 

Владимир Путин към Анкара: Нищо не е вечно

"Искам отново да подчертая - Русия няма намерение да разваля отношенията си с турския народ, когото смятаме за приятелски народ". Това...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа