Путин: САЩ се опитва да провали проекта "Южен поток"

18189
Путин: САЩ се опитва да провали проекта "Южен поток"
Снимка: Getty Images

Съединените щати се опитват да провалят проекта за газопровод "Южен поток", който заобикаля Украйна, за да достави газ на Европа. Това заяви вчера руският президент Владимир Путин на пресконференция във Виена след разговори с австрийския си колега Хайнц Фишер, предаде АП.

На въпрос за американските критики срещу проекта, Путин отговори, че "нашите американскип риятели ... искат самите те да доставят газ на европейския пазар".

Путин отива в Австрия, най-вероятно заради "Южен поток"

Руският президент Владимир Путин ще посети австрийската столица Виена на 24 юни, предаде БГНЕС. Путин ще разговаря с австрийския през...

Той добави: "Те правят всичко, за да провалят този контракт. Тук няма нищо необичайно. Това е обикновена конкурентна война и в нея се използват и политически средства".

"Никой не може да ми обясни и аз съответно не мога да обясня на австрийското население, защото един газопровод, който пресича държави от НАТО и ЕС, не може да бъде построен на австрийска територия. 50 километра са някъде 2% от дължината му. Това е факт", отбеляза австрийският президент, цитиран от БТА.

"Южен поток", разбира се, се прави с условието, че ще бъдат спазени правните основи на Европейския съюз. Но това касае всички участници /в проекта/, не само Австрия", добави Фишер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа