Разбраха как точно е катастрофирал самолетът във френските Алпи

70154
Разбраха как точно е катастрофирал самолетът във френските Алпи
Снимка: Gettyimages.com

Размерът на най-голямата отломка на разбилия се A320 не превишава 1 м, заявиха от френската полиция. Зоната, в която са разпръснати частите от самолета не превишава 10 хектара. Според авиационните експерти това означава, че самолетът не се е взривил във въздуха, а се е врязал в планината с голяма скорост.

Техническите специалисти от Lufthansa са направили проверка на A320 на 23 март – само ден преди катастрофата, гласи съобщение Germanwings. Освен това главният пилот е имал 6 хиляди летателни часа. Той е работил в Germanwings и Lufthansa повече от 10 години.

16 ученици са били на борда на разбилия се самолет

Група от 16 германски ученици и четирима учители са били на борда на разбилия се днес лайнер А320, съобщи испанското издание Vanguardia...

Машината е била в експлоатация почти 25 години. Тя е извършила 46,7 хиляди полета и 58,3 хил. летателни часа. Самолетът е бил с двигатели CFM 56-5А1.

Рязкото падане на машината е започнало осем минути преди тя да се разбие, съобщи представител на Germanwings. В момента технически експерти от Airbus пътуват към мястото на катастрофата.

Метеорологичните условия на мястото на затрудняват действията на спасителите и експертите, съобщиха от френската метеорологична служба. Времето на мястото на инцидента е започнало рязко да се влошава, което значително ще затрудни спасителните действия. Сняг вали във всички части на френските Алпи, а синоптиците прогнозират, че те ще продължат няколко часа.

Зоната на катастрофата е на 2700 м надморска височина. Това е отдалечен от населените места район и хеликоптерите не могат да го достигнат.

Германия отхвърля версията за атентат за самолетната катастрофа

Германските разузнавателни служби отхвърлят възможността инцидентът със самолета A320, разбил се във френските Алпи, да е резултат от т...

Междувременно стана ясно, че на борда на самолета е имало 67 германски граждани.

Френското министерство на правосъдието е заповядало на прокуратурата в Марсилия да започне разследване. Френската страна ще разследва всички версии за трагедията, включително за саботаж и терористичен акт.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа