Разпознаха двама от атентаторите - френски и сирийски граждани

4194
Разпознаха двама от атентаторите - френски и сирийски граждани
Снимка: Gettyimages.com

Установена е самоличността на двама от осемте терористи, извършили кървавите атентати в Париж. Това съобщи радиостанция „Европа -1“.

Единият от тях е френски граждани, а другият е имал сирийско гражданство. По-рано бе съобщено, че на мястото на единия от взривовете край стадиона „Стад дьо Франс“ е открит сирийски паспорт, за който се предполага, че принадлежи на един от терористите самоубийци. Те са се взривили с помощта на шахидски пояси, за да затруднят тяхното разпознаване.

Един от автомобилите на атентаторите в Париж е бил с белгийска регистрация

Един от автомобилите на атентаторите в Париж снощи е бил с белгийска регистрация. Това съобщават медиите в Белгия, като се позовават на...

Стана ясно и че има „обоснована“ връзка между мъжа, арестуван миналата седмица в Германия, пренасящ в колата си автоматични оръжия и експлозиви, и атентатите в Париж, заяви баварският премиер Хорст Зеехофер.

Има обоснована хипотеза за възможна връзка, каза Зеехофер на събрание на ХСС, партията посестрима на ХДС, която той ръководи.

Преди това полицията в провинция Бавария потвърди ареста на 5 ноември на мъж, пренасящ скрити в колата си няколко картечници, револвери и експлозивни вещества.

Френският външен министър Лоран Фабиюс напуска преговорите за разрешаването на кризата в Сирия, които се провеждат във Виена, за да се завърне в Париж.

Многостранната дискусия в хотел „Империал“ ще продължи без неговото участие. Очаква се да приключи към 17.00 часа българско време.

В Германия е задържан съучастник на терористите в Париж?

Полицията на германския град Розенхайм, провинция Бавария, е задържала в четвъртък мъж от Черна гора, за когото се предполага, че може ...

„Завръщам се в Париж, за да вземе участие в извънредната среща на правителството в 16.00 часа“, каза Фабиюс.

Той ще запознае държавния глава Франсоа Оланд с резултатите от преговорите във Виена, а по-късно ще замине за Анталия на срещата на Г-20. Там вече той ще представя Оланд, който няма да присъства заради кървавите атентати в Париж.

"Великобритания трябва да бъде готова, че сред загиналите при атентатите в Париж може да има много британски граждани". Това заяви британският премиер Дейвид Камерън.

Припомняме, че 128 са жертвите на кървавите терористични атаки в Париж, това съобщиха официално от Елисейския дворец. Над 200 са ранените след атаките, 80 от тях са в критично състояние. 8 от атентаторите са мъртви - 7 са се самовзривили, а един е убит. Броят на жертвите по неофициална информация може да достигне 150.

Президентът ФрансоаОланд обяви тази нощ извънредно положение на цялата територия на Франция и въвеждане на граничен контрол, което ще позволи да се ограничи движението на хора, ще осигури охрана на обектите и др. мероприятия с цел осигуряване на безопасност и предотвратяване на нови атаки.

Ватикана потресен от атаките в Париж

Ватикана изрази потреса си от извършените снощи в Париж атентати - “атака срещу мира на цялото човечество“ - и призова за р...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа