Режимът на тока в Крим - засега за неопределено време

3873
Режимът на тока в Крим - засега за неопределено време
Снимка: БГНЕС

Украинската държавна енергийна компания "Укренерго" няма да може да възстанови доставките на електроенергия за Крим по далекопровода „Каховка-Титан”, въпреки извършените ремонтни работи, предаде БГНЕС.

„Засега няма да има възстановяване на доставките. Един от фазовите проводници е разкачен върху основата на опорите и ще остане в това състояние до приемането на окончателно решение. Всички останали работи ще бъдат завършени в пълен обем”, написа представител на компанията, цитиран от ТАСС. По-рано властите в Киев постигнаха договореност с щаба на гражданската блокада за довършване на възстановяването на далекопровода 220 кВ „Каховка-Титан”.

Украйна отвръща на удара

Украйна забрани преминаването на транзитни полети на всички руски авиолинии през въздушното си пространство. Това заяви премиерът Арсен...

Електроенергийната система на Украйна включва четири далекопровода от Херсонска област към Крим. Всички те бяха повредени в резултат на действията на украински радикални сили. Но, както обясняват експертите, възстановяването единствено на линията „Каховка-Титан” няма да промени практически ситуацията с енергийното захранване на полуострова, тъй като далекопроводът е свързан само с районите на граничните градове Армянск и Красноперекопск. Въпросът за възстановяване на доставките на енергия за Крим ще бъде решаван на преговори с протестиращите, отбелязват в компанията.

Оспорваният полуостров се намира в състояние на сериозна енергийна криза. Няколко местни ТЕЦ-а и газотурбинни станции осигуряват малка част от нуждите от електричество, някои обекти се захранват от мобилни дизелови генератори, всички населени места са подложени на режим на централното захранване. Подготвя се енергиен мост от руската Красноярска област към Крим, но първата му част може да бъде готова едва към края на декември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа