Рим обяви антитерористичен план за юбилейната година на милосърдието

4104
Рим обяви антитерористичен план за юбилейната година на милосърдието

Във връзка юбилейната година на милосърдието оповестена от папа Франциск, бе обявен антитерористичен план за Рим. Той влиза в сила от понеделник 23-ти ноември, информира БНР. 

Началото на юбилейната година е 8 декември, но завишените мерки за сигурност влизат в сила две седмици по-рано. Те бяха представени от началника на полицията на Рим Николо Данджело. Включват участието на над 2000 души от силите на реда и военните. Ще има специален контрол в обществения транспорт, на ж.п гарите, летищата, завишено е видеонаблюдението и на патрулите в града.

Кметът на Рим подаде оставка заради похарчени държавни пари

Кметът на италианската столица Рим Игнацио Марино подаде оставка след скандал за неправомерно похарчени държавни средства, съобщи Би Би...

На подстъпите към площад „Св.Петър” ще се монтират 30 метални детектора. Същата процедура предстои и на Колизеума и близките до него исторически паметници. 

Строг контрол е предвиден при футболните срещи и на стадионите както и на обичайния вечерен културен живот от спектакли и концерти. Префектът на Рим Франко Габриели уточни, че е готов и план срещу евентуално бактериологично и химическо оръжие. Въздушното пространство над италианската столица се затваря. Юбилейната година на милосърдието приключва на 20-ти ноември догодина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа