"Роснефт" ще съкрати около 1000 работни места

17417
"Роснефт" ще съкрати около 1000 работни места

Руският петролен гигант "Роснефт", на който САЩ наложиха санкции заради украинската криза, ще съкрати близо една четвърт от постовете в централната си администрация в Москва или около 1000 работни места, съобщава в. "Комесрант".

"Съкращаването на постовете може да засегне между 20 и 25% от кадрите или 1000 души", пише икономическото издание, цитирайки запознати източници.

BP иска да придобие акции в Роснефт

Британската петролна компания BP предложи да купи от руската държава акции от водещата руска петролна компания Роснефт в рамките на н...

Служителите в московските офиси са се увеличили значително в последните години и тенденцията се е засилила със закупуването миналата година на конкурентната компания TNK-BP за 55 милиарда долара, информира АФП.

"Роснефт" работи за намаляване на разходите си, включително като оптимизира служителите си", заяви говорителка на компанията в имейл до Франс прес, като отрече "масово съкращаване на работни места".

Петролната компания, оглавявана от Игор Сечин, приближен на руския президент Владимир Путин, беше добавена в списъка със санкционирани дружества от САЩ заради украинската криза. След като й беше отрязан достъпът до американските пазари, компанията, 69% от която са собственост на руската държава, поиска неотдавна помощ от властите, за да обслужва големия си дълг, надхвърлящ 30 милиарда евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа