Рублата официално навлиза в Крим от днес

14056
Рублата официално навлиза в Крим от днес
Снимка: Thinkstock

От днес в Крим официално влиза в обръщение рублата. В руската национална валута ще се извършват всички плащания, по които една от страните е резидент на Руската федерация.

По-рано бе съобщено, че още през миналата седмица редица търговски обекти в Симферопол са започнали да преминават към плащания в рубли. В повечето магазини в Крим са обявени две цени - в рубли и в гривни.

Украйна нареди изтеглянето на своите военни от Крим

Съветът за национална сигурност на Украйна нареди на министерството на отбраната да изтегли украинските военни части от Крим. Това съоб...

Съгласно закона за присъединяването на Република Крим към Руската федерация, платежната единица на територията на Крим и град Севастопол става руската рубла.

До първи януари 2016 г. се допуска паралелната употреба на украинската гривна, както по налични, така и по безналични плащания. След тази дата единствената законна валута в анексираните от Руската федерация територии ще бъде рублата.

На 21 март руският президент Владимир Путин подписа федералния конституционен закон за встъпването на Крим в състава на РФ и образуването на нови субекти във Федерацията – Република Крим и град с федерално значение Севастопол. Путин също така подписа указ за създаването на Кримски федерален окръг и назначи за свой пълномощен представител в окръга Олег Белавенцев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа