Руският парламент одобри изпращането на военни в Сирия

5228
Руският парламент одобри изпращането на военни в Сирия
Снимка: Gettyimages.com

Депутатите в горната камара на руския парламент единодушно разрешиха разполагането на руски военни в чужбина. 162 сенатори са гласували "за" искането на президента Владимир Путин. По-рано самият той направи обръщение към тях, предаде РИА Новости.

Началникът на кабинета на руския президент Сергей Иванов поясни, че разрешението се отнася за Сирия и е само за операции на военно-въздушните сили. Иванов подчерта изрично, че използването на сухопътни сили е изключено.

МВФ очаква съкращаване на руската икономика с 3,8%

Международния валутен фонд понижи прогнозата си за икономиката на Русия за 2015 година. За 2015 г. МВФ очаква съкращаване на руската и...

По думите му президентът на Сирия Башар Асад се е обърнал към Русия с молба за оказване на военна помощ.

„Всички социални и финансови въпроси,свързани с осигуряването на военнослужещи от военно-въздушните сили на Русия, които ще бъдат включени в тази операция ще бъдат спазени и всички решения за тази сметка вече са приети", допълни още Иванов.

"Броят на руските граждани, които за голямо съжаление се включват в редиците на терористичната групировка "Ислямска държава" расте не с дни, а с часове. Затова смятаме за целесъобразно да действаме превантивно, в чужбина, а не да бягаме от проблема", заяви той.

Припомняме, че по-рано САЩ обявиха, че са се отказали от искането за незабавна оставка на президента на Сирия Башар Асад и настояват за „уредено и управляемо“ предаване на властта в тази страна. Това е заявил държавният секретар на САЩ Джон Кери в интервю за CNN.

Путин напомни за Украйна, не иска твърдо отмяна на ветото в СС на ООН

Русия, както и всяка друга страна, не се нуждае от диктатори, а от справедливи лидери, заяви руският президент Владимир Путин. "Русия с...

Според него сирийският конфликт не може да бъде решен без въвличането в политическия живот на Сирия на сунитите, което ще отнеме „известно време“. Незабавната оставка на Асад може да доведе до „крах“ и разрушаването на гражданските институции в Сирия, заяви Кери и допълни, че предишният подход на САЩ за смяна на властта в Сирия се е оказал неработещ.

Държавният секретар на САЩ определи като „възможност“ за САЩ въвличането на Русия в решаването на сирийския конфликт.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа