Руският самолет е бил свален от експлозия, твърдят различни източници

7596
Руският самолет е бил свален от експлозия, твърдят различни източници
Снимка: Thinkstock

Анализ на една от черните кутии на борда на руския самолет „Еърбъс“ А321, който катастрофира на Синайския полуостров, показва, че той се е разбил след експлозия, съобщават френски медии, цитирани от в. „Индипендънт“.

Британски и американски шпиони са прихванали разговори, които подсказват, че бомба, най-вероятно скрита в багажа, е причина за катастрофата на руския самолет. Това пък съобщават съобщават западни разузнавателни източници пред агенция Ройтерс.

Източниците съобщават, че предположението за бомбата идва от прихванати комуникации както между заподозрени бойци - без да се уточнява кои, така и от комуникации между едно или повече правителства, участващи в разследването на инцидента.

Според един от анонимните източници твърденията обаче все още не са категорични и все още няма категорични съдебни или научни доказателства в подкрепа на тази теория.

„Ние все още не можем да сме категорични, но има ясна и заслужаваща доверие възможност, че е имало бомба“, каза той.

Намериха останки от изчезналия самолет в Индонезия

Изчезналият от радарите индонезийски самолет се e разбил. Спасители са открили отломки на изчезналия днес самолет ATR 42-300 с 49 пътни...

Според неназован източник на изданието „LePoint" от разследването на инцидента резултатите от тестовете, извършени на записите с гласовете от кокпита, показват, че трагедията не може да е била предизвикана нито от техническа грешка, нито от грешка на екипажа, пише БГНЕС.

Според източник на друго френска медия, който има достъп до черните кутии, може да се чуе ясният шум от експлозия по време на полета като според него преди това не е имало повреда на мотора на летателния апарат.

Съобщенията идват след като по-рано британският министър на външните работи заяви, че има „значителна вероятност“ „Ислямска държава“ да е отговорна за инцидента.

Този следобед представител на египетските власти заяви пред американския телевизионен канал АВС, че възможността самолетът да е бил свален от бомба в момента е „най-правдоподобният сценарии“.

Самолет се разби по време на авиошоу във Великобритания

Трагедия със самолет стана пред очите на стотици зрители, дошли да видят авиошоуто Carfest, което се провежда в Северозападна Великоб...

Тази възможност получи и нов тласък, след като днес руският президент Владимир Путин се съгласи да отмени всички полети за Египет след препоръка за това от ръководителя на руските сили за сигурност.

Полетът на руската компания „Когалимавия“ катастрофира на Синайския полуостров на 31-ви октомври, след като отлетя от египетския курорт Шарм ел Шейх на път за Санкт Петербург. При катастрофата загинаха всички 224 души на борда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа