Семейство на изнасилено от мигранти руско момиче в Берлин наема адвокат

8094
Семейство на изнасилено от мигранти руско момиче в Берлин наема адвокат
Снимка: Getty Images/Guliver

Руско семейство, живеещо в Берлин, което твърди, че малолетната им дъщеря е била изнасилена от мигранти, ще наеме адвокат, казала лелята на пострадалата пред „Руска служба новини“.

„Днес майката и момичето ще идат при адвокат, сега всички коментари по това дело ще бъдат давани от квалифициран юрист“, заявила лелята. След инцидента родителите се опасявали, че детето може да бъде взето от социалните служби.

Заради Кьолн Германия улеснява депортирането на осъдени чужденци

Партиите от управляващата коалиция в Германия се споразумяха да улеснят процедурите по депортиране на осъдените чужденци. „Това ...

За този инцидент по-рано постъпвала противоречива информация. На 17 януари, неделя, полицията в Берлин опровергала тиражирани същия ден в медиите съобщения за изнасилване на 13-годишно момиче. Според разследването, както заявила говорителката на полицията в германската столица, било установено, че „не е имало нито похищение, нито изнасилване“ на момиче от семейство на руски немци. В полицията отказали да разкрият каквито и да било подробности за проверката.

В същото време редица руски медии твърдят обратното. Лелята Марина разказала пред Първи канал за изнасилването на 13-годишната си племенница на име Лиза. По думите на лелята момичето изчезнало на път за училище сутринта на 11 януари. Тя стигнала с автобус до гарата, но така и не влязла в чакалнята. Ден по-късно момичето било намерено на улицата. Според разказа на лелята чужденец, който приличал на бежанец от Близкия изток, се приближил към момичето и му предложил да го закара до училище. Информацията за похищението на момичето била потвърдена и от журналистка на „Московски комсомолец“ в Берлин.

Това се случило на фона на разгарящия се в ЕС спор за приема на бежанци. Проблемите с безопасността, предизвикани от потока преселници се проявяват на улиците на немските градове. В новогодишната нощ в Кьолн около хиляда млади хора се събрали на площада до катедралата и централната гара. След това се разделили на малки групи и извършили нападения над жени.

По думите на очевидци мъже с африканска и арабска външност хвърляли пиратки в тълпата, а след това започнали да отнемат чантите и телефоните на жените и съпровождали действията си със сексуални посегателства. В повече от 200 подадени жалби се говори за сексуално насилие.

Германия и мигрантите – предизвикателство или залез?

Съществува ясна връзка между увеличаващия се наплив на мигранти и ръста на терористичната заплаха.  На 7 септември 2015 г. в разг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа