"Шарли Ебдо" пуска нови карикатури на пророка Мохамед в следващия си брой

37629
"Шарли Ебдо" пуска нови карикатури на пророка Мохамед в следващия си брой
Снимка: Getty Images

Френското сатирично списание „Шарли ебдо”, което миналата седмица бе нападнато от ислямисти, ще публикува нова порция карикатури на пророка Мохамед в първи си брой след терористичната атака. „Ние няма да отстъпим. Ако го направим, нашите усилия ще се обезсмислят. Всеки човек има право да критикува всяка религия”, заявил е адвокатът на изданието, цитиран от Газета.ру.

"Шарли Ебдо" е известно именно със скандалните си карикатури на религиозни, политически и социални теми. Преди години то пусна други карикатури на пророка Мохамед. При атаката преди дни сред загиналите 12 души бяха и четирима карикатуристи.

Папата заклейми радикалните форми на религия

Папа Франциск заклейми "радикалните форми на религия" във връзка с терористичните нападения във Франция миналата седмица. Когато изгуб...

Междувременно продължават да излизат данни за нападателите - братята Куаши, които в петък бяха убити от полицията след неколкочасова заложническа драма. Двамата Куаши са били членове на йеменското крило на "Ал-Кайда". По-рано днес руският външен министър Сергей Лавров обяви, че те са подкрепяли свалянето на сирийския президент Башар ал-Асад и са воювали за това в Сирия.

Франция пък продължава да е в шок от кървавата атака. Френският външен министър Лоран Фабиус се изказа да приемането на нови мерки срещу тероризма в рамките на Евросъюза.

"Необходими са мерки срещу разпространението на ислямистката пропаганда в интернет", посочи Фабиус в интервю за радио "Франс ентер". По думите му "трябва също да се вземат мерки подобни идеи да не се разпространяват из затворите".

"Шенгенската система трябва да стане по-ефективна, по-специално да се осигури размяна на данни за пътниците, да бъде създадена съответната база данни. На общоевропейско равнище трябва по-ефективно да се борим и срещу нелегалната търговия с оръжие", каза още Фабиус.

"Анонимните" удариха джихадистки сайт

След като вече се заканиха, че заради атентата в "Шарли ебдо" ще започнат да атакуват сайтове на джихадисти, "Анонимните" вече приведох...

Снимка: Архив (предишната карикатура с пророка Мохамед)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа