Шофьорът, задържан за атентата във Франция, е баща на три деца

11635
Шофьорът, задържан за атентата във Франция, е баща на три деца

Ясин Сали, шофьор-доставчик, баща на три деца, на 35 години е задържан в петък сутринта за атентата във Франция, при който кола се вряза в завода за промишлени газове Air Products във френския град Сент Кентан-Фалавие. Той е заподозрян още за това, че е обезглавил един човек и е ранил други двама. Обезглавеният е бил негов работодател, съобщи френското издание Фигаро, цитирано от bTV.

"Не знам какво се е случило? Задържали ли са го?”, заяви жената на основния заподозрян за атентата. По думите й, мъжът й, който е разносвач на покупки по домовете, е тръгнал за работа в 7.00 часа сутринта. 

МВнР остро осъжда атентатите в Кувейт, Тунис и Франция

Министерството на външните работи (МВнР) излезе в позиции, в които осъжда атентатите в Кувейт, Тунис и Франция. Остро осъждаме терорис...

"Той не се прибра между обяд и 14.00 часа, очаквах го за следобеда. Снаха ми ми каза "Включи телевизора, има новини. И в този момент започна да плаче. Сърцето ми щеше да спре”, каза още съпругата на заподозрения. "Познавам го добре, той ми е съпруг, имаме нормален семеен живот. Отива на работа, връща се", обяснява тя. "Ние сме нормални мюсюлмани. Спазваме Рамадана, имаме три деца и нормален семеен живот", заявява е съпругата. 

Съпругата на заподозрения беше арестувана по-рано днес. Тя беше третият разпитан от полицията човек във връзка с атентата.

Съседите на нападателя в лионското предградие Сен Приест също го описват като спокоен човек. 

Ясин Сали е бил разследван за радикални прояви, но няма криминално досие, за разлика от много хора от неговото обкръжение, съобщи по-рано министърът на вътрешните работи Бернар Казньов. 

Един загинал при атентат във Франция

Един човек е задържан заради подозрение, че е извършил атентат в предприятие във френския департамент Изер, съобщи BFMTV . По информац...

През 2006 година Ясин е бил включен от разузнавателните служби в списъка със заподозрените за радикализъм, но през 2008 година разследването не е подновено. 

Стана ясно, че охранителни камери са запечатали атентата в завода в Сен Кантен Фалавие. Според кадрите 35-годишният Ясин Салхи е бутнал със служебната си кола няколко газови бутилки, което е предизвикало взрива, пише 20 minutes, цитирана от "Фокус". 

Преди това Салхи е закачил главата на работодателя си на оградата на завода. След като е блъснал бутилките, той е излязъл от колата и се е насочил към близката сграда, за да взриви още газови бутилки. Пожарникарите, които били извикани на мястото, са били посрещнати от Салхи с вика „Аллаху Акбар“ (Аллах е най-велик). 

Пожарникарите са успели да го обкръжат и да го задържат до идването на жандармеристите.

Българин разказва за ужаса в Тунис

36 са вече жертвите от атентата в Тунис, а 10 от ранените са в тежко състояние. Сред жертвите има чуждестранни граждани, които са били ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа