Словенските власти са отказали да пуснат повече от 1000 бежанци

2649
Словенските власти са отказали да пуснат повече от 1000 бежанци
Снимка: Getty Images/Guliver

Словенските власти отказаха да пуснат повече от 1000 мигранти, пристигнали от Хърватия, тъй като дневната квота е достигната.

Отчаяните бежанци и мигранти са били принудени да прекарат нощта при минусови температури в близост до железопътните релси, след като полицията не им позволи да преминат границата. Те са част от хилядите хора, главно от Сирия, Ирак и Афганистан, които бягат през новия балкански маршрут, след като Унгария издигна телена ограда по границата си с Хърватия, пише БГНЕС.

Словения спря 2 000 мигранти на границата

Словенските граничари попречиха тази нощ на близо 2 000 имигранти да преминат границата от хърватска територия край село Търновец, инфо...

Последният ход на унгарското правителство да спре потока през Гърция, Македония и Сърбия тласна мигрантите към Словения, откъдето те се надяват да продължат към Австрия и в крайна сметка да стигнат до Германия.

"Ние се опитваме да не надвишаваме капацитета за прием и даваме приоритет на най-уязвимите категории”, заяви източник от словенското правителство.

Разрешение да преминат границата получиха най-вече жени и деца, както и една жена в напреднала бременност, която е откарана в болница.

Огромни опашки са образувани и на сърбо-хърватската граница. Няколкостотин души прекараха нощта на дъжд и студено време, предаде фоторепортер на АФП.

Словения е в готовност да приема по 7500 бежанци на ден

Армията на Словения ще помага на полицията да се справи с бежанския поток. Това обяви премиерът Миро Церар след заседание на Съвета з...

Словения подчерта вчера, че остава твърдо решена да приема не повече от 2500 души на ден, половината от искания от Хърватия брой.

Данните показват, че около 2600 имигранти са влезли в Австрия от Словения през този уикенд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com