Строят морската част на "Южен поток" от декември

27949
Строят морската част на "Южен поток" от декември

Строежът на "Южен поток" върви по план. Това заяви Владимир Марков, член на Управителния съвет на "Газпром" и ръководител на отдела за работа с органите на властта.

"Изграждането на "Южен поток" се извършва по план. Газопроводът ще бъде изграден в съответствие с плановете", допълни Марков, цитиран от ТАСС.

В началото на ноември "Газпром" съобщи, че морският участък на "Южен поток" е във висока степен на готовност за начало на строителството. Завършен е етапът на технологично проектиране. За строителството на морската част са нужни 300 000 тона тръби.

Компанията очаква началото на строителството на морския участък в началото на декември – със закъснение от един месец. Марков уточни, че датата за стартиране най-вероятно ще бъде 15 декември.

Междувременно стана ясно, че Украйна планира до края на 2014 г. да купи 1 милиард кубически метра руски газ. Това бе съобщено от ръководителя на "Нафтогаз Украйна" Андрей Коболев.

Иван Хиновски за Actualno.com: Закъсняваме с 5-ти блок на Козлодуй

Иван Хиновски е председател на Българския енергиен и минен форум. Той е считан за един от най-големите експерти в енергийния сектор. За...

Той също така отбеляза, че Украйна е в етап на преговори за възобновяване на доставките на газ от Унгария през следващите няколко месеца. "Надяваме се, че доставките на газ от Унгария ще бъдат възобновени през декември или през януари следващата година", уточни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа