Сурогатното майчинство да се третира като сексуално престъпление, поиска италианският вътрешен министър

3464
Сурогатното майчинство да се третира като сексуално престъпление, поиска италианският вътрешен министър
Снимка: Thinkstock

Вътрешният министър на Италия Анджелино Алфано заяви, че сурогатните майки трябва да бъдат третирани като сексуални престъпници, предаде Guardian.

Изказването е част от мащабна кампания срещу опитите на премиера да предостави повече права на еднополовите двойки.

Италианците изоставят средиземноморската диета и затлъстяват опасно

По-малко от половината от италианците се придържат към средиземноморската диета, показва ново изследване, публикувано във в. "Индипен...

Коментарите на министъра подчертават яростния дебат, който се води за семейните права в Италия, докато страната се приготвя да гласува права на гей двойките за първи път. Натискът за узаконяване на еднополовите двойки и осиновяването се оказа най-сериозното предизвикателство за първите две години на кабинета на Матео Ренци.

Сурогатното майчинство е нелегално в Италия и Алфано предполага, че ако се разреши осиновяването на доведени деца на един от партньорите, ще се позволи на гей двойките да използват сурогатни майки.

„Ако Италия приеме закон, който позволява осиновяването на доведени биологични деца на едни от партньорите в еднополова връзка, още на следващия ден ние ще започнем да събираме подписка, за да свикаме референдум. Аз ще бъда първият, който ще се подпише", заяви Алфано пред местни медии.

В отговор на коментарите му председателят на организацията за права на хомосексуалистите Circolo Mario Mieli заяви, че изказването е неприемливо, и обвини Алфано, че дезинформира гражданите, предаде КРОСС.

Много градове в Италия ограничават колите заради замърсяването на въздуха

Редица големи градове в Италия въведоха ограничения на автомобилното движение заради необичайно силното замърсяване на въздуха с фини ч...

Гей двойките в Италия традиционно заминават в чужбина, за да могат да създадат семейство по легален начин. На територията на Италия само един от тях може да има родителски права. Тази ситуация беше преодолявана чрез индивидуални съдебни искове, при които често еднополовите двойки получават правото да осиновяват.

Премиерът Ренци поиска този проблем да бъде разрешен и предложи закон, разрешавайки на депутатите си да гласуват по съвест. На правителството беше оказан и натиск от Европейския съд по правата на човека, който отсъди, че Италия нарушава правата на еднополовите двойки, като не им предоставя юридическа защита.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа