Тачи: Косово е затвор в сърцето на Европа

7874
Тачи: Косово е затвор в сърцето на Европа

В интервю за германското издание Der Spiegel външният министър на Косово Хашим Тачи призова изолацията на страната му да бъде прекратена.

"Сънародниците ми могат да пътуват до момента само до Македония, Албания и Турция. Гражданите виждат свят, който е свързан в мрежа, но те не могат да се възползват от нея, въпреки че полетът ще струва малко пари. Това е като затвор в сърцето на Европа", коментира косовският министър.

Руският посланник в Тирана: Москва ще предотврати появата на Велика Албания

Посланникът на Руската федерация в Тирана – Александър Карпушин, твърди, че една от основните задачи на Москва в региона на Балка...

Тачи увери, че балканската държава е по-опасна за ЕС, ако остане извън Общността, а не ако стане неин член. "Изолацията и несправедливостта спрямо Косово подсилват престъпността и икономическия упадък. Косово извън Европа е много по-опасна, отколкото Косово като член на Европа. "Ислямска държава" вече опита да спечели симпатизанти сред разочарованите граждани", алармира външният министър на Косово.

Безработицата в младата балканска държава достига внушителните 40% и всеки, който получи възможност да я напусне, го прави. Мафиотските връзки между бизнеса и политиката парализират републиката. Мнозина споделят, че са изгубили вярата в правителството в Прищина и не виждат бъдеще в собствената си страна. "Косово е държава на възможностите, но за съжаление много въпроси остават без отговор. Имаме медни и златни мини, а също и други суровини. Но инвеститорите се решават бавно", обясни Тачи и изказа надежда, че ситуацията ще се промени в най-скоро време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа