Трети загинал в протестите в Киев (18+)

31511

Труп на мъж е бил открит в центъра Киев. По тялото има следи от огнестрелни рани, съобщи украинският сайт Сегодня.

Рано сутринта е получен сигнал, че в помещението на библиотеката на националната академия на науките (намираща се на ул. Грушевски) има труп на мъж.

Двама са застреляните демонстранти в Киев?

Медици са потвърдили смъртта на двама души в близост до барикадите, издигнати в центъра на Киев от противници на правителството, кои...

Милиционерите установили, че мъжът има огнестрелни рани в главата и гърдите. В него били открити лични вещи и паспорт.

Освен това в 9 часа сутринта в библиотеката е бил донесе още един мъж с огнестрелни рани, който е бил в безсъзнание. Човекът е починал.

По-рано бе съобщено, че участник в демонстрациите в Киев е загинал от огнестрелна рана, каза говорителят на МВР на  Украйна Сергей Бурлаков, съобщи РБК-Украина. Според него, обаче, раната не е могла да бъде нанесена от милицията, намираща се на ул. Грушевски, тъй като намиращите се там органи на реда нямат огнестрелно оръжие.

По информация от щаба на "Майдана", в болница е починал 22-годишен младеж, паднал от 13-метрова колонада на стадион Динамо. Вторият мъж, се предполага, че е застрелян, съобщи Еспресо.TV, по данни на медиците.

В Киев застреляха демонстрант

По време на сблъсъците между радикалните протестиращи и украинските правоохранителни органи на улица "Грушевски" в украинската столиц...

Самото падане е станало на 20 януари. Тогава група протестиращи се качили на съоръжението при входа на стадона и започнали да замерят милиционерите с „коктейли Молотов”. Силите на   Беркут се качили на колонадата. Всички активисти, освен двама успели да слязат. Останалите били пребити с палки и ритници от  Беркут (на видеото).

Единият от пребитите бил преместен настрани, а другият паднал (или според някои активисти от мрежата)  -  хвърлен от „беркутовците”. Той получил сериозни травми, бил транспортиран от Бърза помощ. На 21 януари през деня младежът починал.

Вторият загинал на улица Грушевски е получил четири огнестрелни рани. Личността му се установява. Информацията за втория смъртен случай е потвърдена на Facebook-страницата на групата "Евромайдан SOS". На страницата на «Єлюди – maidaners» се появи снимка на мъжът. Там пише, че той се казва Сергей Нигоян и е арменец. Включил се е в протестите на 8 декември 2013 година.

Този млад човек е от Днепропетровск. Той е ранен в гърдите и в главата, заяви пред Интерфакс източник в местните правоохранителни органи.

Аштън иска от Янукович да помни хората, Лавров обвини ЕС за хаоса в Украйна

Последните събития в Украйна отново накараха международната общност да обърне поглед към Киев, след като за известно време там имаше за...

На снимката: Сергей Нигоян

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа