Унгария: Да помогнем на България и Македония, Гърция нарушава Шенген

3945
Унгария: Да помогнем на България и Македония, Гърция нарушава Шенген
Снимка: Getty Images/Guliver

За всички е видно, че на този етап южната граница на Шенген не е защитена и ако Гърция не е в състояние за защити Шенгенското пространство и отказва да приеме помощ от ЕС, тогава трябва да създадем нова защитна линия и тя очевидно се намира в България и Македония.

Това каза пред МИА унгарският министър на външните работи Петер Сиярто преди началото на министерската среща в Амстердам на 7-те страни от ЕС, на която присъстват и министрите от т.нар. Балкански път на мигрантите.

Брюксел започна процедура по изолирането на Гърция

В сряда ЕК започна сложна и безпрецедентна процедура, която, ако бъде доведена докрай, може да предизвика удължаването на контрола по г...

"Надявам се, че ще постигнем някакъв напредък , защото липсата на решение предизвиква известно недоволство. Всички говорят за защита на външната граница, но в същото време нищо не се случва. Според мен трябва да сложим точка на това", каза още Сиярто и изрази надеждата, че "Шенген ще оцелее, защото това е в интерес на всички", предаде БГНЕС.

"Трябва да отдадем заслуженото признание на Република Македония, защото тази държави направи много за защитата на Шенген и ЕС, без да е част на нито една от тези две организации. Ние сме длъжни да помогнем на Македония и Унгария това нещо вече го прави. Изпратихме наши полицаи, но може да помогнем и с инфраструктурни проекти", каза още унгарският дипломат №1.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа