В Брюксел забраниха проституцията нощем и в неделя

4490
В Брюксел забраниха проституцията нощем и в неделя
Снимка: Getty Images / Guliver

Властите в община Сен Жос в Брюксел, където се намира най-големият брой витрини с проститутки, са приели решение да забранят предлагането на секс срещу заплащане между 23.00 ч. и 7.00 ч., както и в неделя, съобщиха местни медии, предаде Дарик.

Въвеждат се допълнителни изисквания, за да могат проститутките да работят законно - те трябва да притежават "сертификат за съвместимост", трудова виза (когато не са граждани на ЕС), договор за ползване на помещението, чисто свидетелство за съдимост. На една витрина ще може да работи само една проститутка. Собствениците на помещения няма да имат правото да сключват договор за наем с повече от една проститутка или с проститутки, чийто статут не е уреден.

Повече от 200 проститутки вилняха в нигерийски град

Повече от 200 проститутки вилняха и опожаряваха сгради на пазар в нигерийски град, след като техните домове били разрушени, съобщиха ме...

Според изследване на Католическия университет в Льовен, годишният оборот от проституцията в Белгия се оценява на около един милиард евро. Между 5 и 20 на сто от проституиращите в страната са мъже. Изследването показва, че основно мъже се ползват от услугите на проституиращите. Едва десетина процента от годишния оборот в този сектор на сенчестата икономика произхожда от проституцията "на витрина", а останалата част идва от т. нар. "частна проституция", осъществявана на места, осигурени от клиента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа