В Германия почина пациент, болен от ебола

14816
В Германия почина пациент, болен от ебола
Снимка: Gettyimages

В Германия почина първият пациент с ебола. 56-годишният суданец е бил на работа в мисия на ООН в Судан. Той е починал от ебола през изминалата нощ в лайпцигската болница "Свети Георги" въпреки интензивните усилия на специализирания екип, информира БТА.

Лечебното заведение в източногерманския град съобщи днес, че 56-годишният мъж е починал през нощта "вследствие на тежката инфекциозна болест. Това се е случило въпреки интензивните медицински грижи и усилията на персонала". Информацията съобщава БТА, позовавайки се на АП.

В Полша хоспитализираха мъж с подозрение за ебола

Пациент с подозрения за вируса ебола е хоспитализиран в полския град Лодз. Информацията съобщи полската обществена телевизия TVP. Паци...

Мъжът е докаран до Лайпциг със специален самолет от Либерия. Още след приемането му лекарите заявиха, че състоянието му е критично. Ръководителите на болницата заявиха, че няма опасност за изтичане на заразата и всички лекари са работели с най-високи мерки за сигурност.

Мъжът е третият пациент с ебола в Германия. Един все още се лекува във Франкфурт, а първият беше изписан напълно здрав след петседмично лечение в Хамбург. Оздравяването му се смята за огромен успех, тъй като 70-80% от заразените с вируса умират.

Междувременно Европа остава в тревога от заразата, информира БНР.

Пациент, за когото има съмнения, че е заразен с ебола, е бил приет в болница в Брюксел, потвърди белгийското министерство на здравеопазването. Пациентът е бил настанен в инфекциозно отделение и поставен под карантина. Преди дни той се върнал от Гвинея. Засега здравните власти не са в състояние да потвърдят или отхвърлят съмненията за ебола. Според тях е възможно пациентът да страда от малария, но са необходими допълнителни изследвания. Местните медии съобщават, че на летището в Брюксел липсва контрол над пристигащите пътници за ебола.

Състоянието на болната от ебола испанска санитарка се подобрява

Санитарката, която е приета за лечение от ебола в мадридска болница, е по-добре и разговаря. Информацията съобщи Франс прес, позовавайк...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа