В Украйна подписаха споразумение за примирие

21957
В Украйна подписаха споразумение за примирие
Снимка: Getty Images/Guliver

По време на преговорите на контактната група между представителите на Украйна и самопровъзгласените ДНР и ЛНР, с участието на ОССЕ, е подписан протокол за прекратяването на огъня в Донбас от 18.00 часа в петък, предаде Интерфакс.

„Подписан е протокол за прекратяване на огъня от 18.00 часа в петък. Протоколът е от 14 точки , които включват аспекти на контрол, размяна на пленници и други въпроси”, заяви източник, близък до преговорите.

Киев се готви за примирие със сепаратистите

Украйна се готви да подпише споразумение за прекратяване на огъня със сепаратистите, което може да сложи край на продължаващите близо ...

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк заяви, че Русия трябва да изтегли всички свои сили от украинска територия, предаде AFP.

„Мирният план трябва да включва примирие, изтегляне на руската армия, престъпници и терористи, както и възстановяване на границата”, заяви Яценюк.

Украинският президент Петро Порошенко нареди на армията да прекрати враждебните действия в източната част на страната от 15 ч по Гринуич днес след подписването на "предварителен протокол" за примирие с бунтовниците в Минск.

"Давам нареждането на началника на ГЩ на въоръжените сили да прекратят враждебните действия от 18 ч. (15 ч по Гринуич) на 5 септември", съобщи украинският президент, цитиран от своята пресслужба. Преди това той заяви в Туитър, че Украйна е подписала в беларуската столица "предварителен протокол" с проруските бунтовници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа