Валс предупреди за опасност от химични и биологични атаки

5060
Валс предупреди за опасност от химични и биологични атаки
Снимка: Gettyimages.com

Френският премиер Манюел Валс предупреди относно опасността от терористични нападения с използването на химични оръжия, предаде AFP.

„Не трябва да изключваме нищо. Също така съществува риск от използването на химични или биологични оръжия“, заяви Валс по време на обсъждането на мерките, които трябва да бъдат предприети след атентатите в Париж във френския парламент.

Белгия изпрати ДНК проби на Абаауд в Париж

Белгийската полиция е изпратила на френските си колеги ДНК проби на предполагаемия организатор на атентатите в Париж Абделхамид Абаауд,...

Бойците на „Ислямска държава“ могат да се въоръжат с биологически и химически оръжия пи следващи терористични атаки в Европа, каза Валс.

Френският премиер бе категоричен, че Франция е изправена пред сериозна заплаха от съучастниците на нападателите, които извършиха нападенията в Париж.

Също така Валс призова Европа да приеме спешни мерки за споделянето на информация за пасажерите във въздушния транспорт.

„Сега, повече от всякога, е време Европа да приеме текст за гарантирането на проследимостта на движение, включително в рамките на ЕС. Това е условие за нашата обща сигурност“, заяви Валс.

Има ли балканска следа в атентатите?

В Черна гора има твърде активна ислямистка среда, чието съществуване властите дълго отказваха да признаят, твърди Неманя Руйевич. Заме...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа