Варуфакис: Дезинтеграцията на ЕС ще доведе до колапс

2663
Варуфакис: Дезинтеграцията на ЕС ще доведе до колапс

Ръководството на ЕС претърпя "съкрушителен провал" в регулирането на миграционната криза, обяви бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис в Берлин, където днес основа заедно със съмишленици новото паневропейско движение "Демокрация в Европа 2015", съобщи ТАСС.

Целта на движението, според учредителите му, е борбата за демократизация на европейските институции и съхраняването на целостта на ЕС пред лицето на бежанския проблем.

Новата паневропейска левица

Обявено преди месеци, сега създаването на ново паневропейско движение е на път да се реализира: във вторник бившият гръцки финансов мин...

Дезинтеграцията на ЕС ще доведе до колапс, съпоставим по негативни последствия с онова, което стана през 30-те години, обяви Варуфакис, прокарвайки паралел с идването на нацистите на власт през 1933-та година.

За да се съхрани европейският проект, според гръцкия деец, е необходимо да се ликвидира съществуващата сега непрозрачна система за взимане на политически решения, която не позволява на европейските граждани да осъществяват демократичен контрол над дейността на държавните институции в страните си.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа