Вече има принципно съгласие за реформи между Украйна и МВФ

1837
Вече има принципно съгласие за реформи между Украйна и МВФ
Снимка: Getty Images/Guliver

МВФ постигна принципно съгласие с Украйна по повод пътната карта за необходимите реформи, която ще обезпечи по-нататъшна финансова поддръжка за украинската икономика. Това съобщи директорът на МВФ Кристин Лагард след разговор по телефона с президента на Украйна Петро Порошенко, предаде БГНЕС.

Лагард определи разговора като конструктивен и отбеляза, че президентът я е уверил в твърдата си подкрепа за реформите, включително подобряване на държавното управление и борбата с корупцията. "Ние се съгласихме принципно за пътната карта за действията и приоритетните мерки за осигуряване на необходимия напредък в съответствие с програмата, която ще помогне Украйна да остане на пътя към постигане на силен и стабилен икономически ръст", каза Кристин Лагард.

Яценюк заплаши с оставка

Украинският премиер Арсений Яценюк, критикуван за липсата на забележим напредък в реформите, заплаши да подаде оставка заедно с целия с...

Международният валутен фонд не може да продължава с финансовата подкрепа за Украйна без реформи от страна на властите в Киев. Това заяви по-рано Лагард, цитирана от АФП. „Без да има видимо усилване на правителствените реформи и борбата с корупцията е трудно да видим как програмата на МВФ ще продължи и ще бъде успешна”, заяви Лагард. Тя изрази безпокойство от бавния напредък по отношение на държавното управление и борбата с корупцията. МВФ е основният източник на критично необходимото финансиране за Украйна, след настъпването на кризата в отношенията с Русия и свързания с това икономически колапс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа