Все повече британци искат да останат в ЕС

6875
Все повече британци искат да останат в ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Подкрепата на британците за оставане на страната в Европейския съюз достигна 55%, което е увеличение с 9% в сравнение с преди две години, показва проучване на Pew Research Center, предаде БГНЕС.

Премиерът Дейвид Камерън, преизбран на 7 май, обеща да прекрои връзките на Великобритания с ЕС преди провеждането на референдум за членство до края на 2017 г.

Британската подкрепа за оставането в ЕС нарасна до 55% от 50% преди година и 46% през 2013 г. Данните сочат, че 36% от британците искат да напуснат съюза.

В проучването за 2013 г. британската общественост е разделена по равно с 46 процента, които искат да останат и 46%, които искат да напуснат.

Подкрепата за оставане на Великобритания в ЕС е най-голяма при младежите между 18 и 29 години – 69% от тях искат да останат част от ЕС, а 25% искат да излязат. Британците над 50-годишна възраст са най-скептични за членството.

Въпреки нарастването на подкрепата за членство, британският народ е по-скептичен към блока в сравнение с пет други големи страни-членки - Полша, Италия, Испания, Германия и Франция. Проучването показа, че 51 % от британците гледат на ЕС благоприятно, в сравнение с 55% от французите и 58% от германците. Поляците са най-големите любители на блока -72%, които гледат да блока благоприятно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com