Във френския град Рубе са взети заложници*

11422
Във френския град Рубе са взети заложници*
Снимка: Gettyimages.com

Във френския град Рубе са взети няколко заложници, съобщават Ройтерс и ТАСС. По информация на Ройтерс сред заложниците има деца.

RTL съобщава, че инцидентът е станал по време на проверка от пътна полиция. Предполага се, че заложници са банков директор и семейството му. ТАСС информира, че има ранени.

По думите на очевидци стрелба се е чула в центъра на града. На място са пристигнали полицейски коли, няколко улици са напълно отцепени.

Франс прес цитира информация от кметството на Рубе, според която е възможно един или повече заподозрени да са се опитали да извършат обир.

„В ход е специализирана операция, след като са били взети заложници. Произведени са изстрели и кварталът е блокиран”, каза пред „Ройтерс” полицейски източник. По-късно той допълни, че на този етап изглежда, че няма общо между събитията отпреди 10 дни в Париж и ситуацията от тази вечер.

Въоръжени нападатели държат заложници в търговски център в Париж

Въоръжени нападатели държат заложници в магазин в търговски център в парижкото предградие Вилньов ла Гарен, предаде AFP. Според източн...

Местният вестник La Voix du Nord съобщава, че нападението е станало около 19:00 часа местно време на бензиностанция. Нападателите били въоръжени с автомати „Калашников“. Предположението е, че са се опитали да нападнат банковия директор, но са били изненадани от полицейски патрул и са се укрили в къщата на жертвата си.

Градчето Рубе се намира близо до границата с Белгия.


* Информацията е актуализирана към 22:55 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа