Във Ватикана разказаха за ползите от хомосексуалистите

17077
Във Ватикана разказаха за ползите от хомосексуалистите
Снимка: Getty Images / Guliver

Синодът на епископите на Римо-католическата църква призова за повече уважение към хомосексуалистите и нетрадиционните двойки. Според свещениците подобни съюзи има и своите „положителен аспект”, съобщи Reuters.

„Хомосексуалистите имат таланти и достойнства, които могат да предложат на християнското общество: готови ли сме да приемем тези хора и да им гарантираме място в нашето общество? Често те се стремят към Църквата, искайки да видят в нея гостоприемен дом”, се казва още в текста на документа, подготвен за заседанието на Синода, в който ще вземат участие 200 епископа.

Католическата църква ще преразгледа позицията си относно развода

Милиони католици по целия свят са засегнати от забраната на католическата църква относно развода. За световната общност, привлечена от ...

Според свещенослужителите „църквата трябва да предизвика самата себе си и да предложи за хомосексуалистите братско пространство” без ущърб за католическата доктрина по въпросите за семейството и брака. При това се отбелязва, че документът не „говори” за готовността на Ватикана да одобри хомосексуалните връзки, но призовава за повече състрадание по отношение към тях.

Документът, наречен relatio post disceptationem, трябва да стане основа за дискусия на втората седмица на събирането на Синода, както и в католическите общини по целия в свят през годината.

Извънредната асамблея на Синода на епископите започна на 5 октомври и е посветена на семейството. За първи път в историята тя се провежда не на латински и в нов формат – на два етапа, като втория ще се състои година по-късно- през октомври 2015 година.

 

Ватикана отрича съобщенията за удвояване на сигурността поради терористична заплаха

Ватикана отрече съобщенията, че сигурността около площад"Свети Петър" е била засилена двойно след предупреждения, че папа Франциск може...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com