За един ден в Унгария са влезли 10 000 бежанци

3294
За един ден в Унгария са влезли 10 000 бежанци
Снимка: Getty Images/Guliver

Будапеща съобщи, че само в сряда на територията на страната са влезли 10 046 души, което е нов рекорд. Според унгарската полиция най-голям брой от тях са дошли през Хърватия – 9939 души, а 102 от Сърбия, съобщава БГНЕС.

Предишният подобен рекорд беше поставен на 14 септември, когато 9380 имигранти пресякоха унгарските граници, малко преди страната да затвори границата си със Сърбия миналата седмица. Това накара хиляди имигранти да влязат в Хърватия, принуждавайки властите да започнат да ги извозват към унгарската граница.

Стаменков: Мигрантите искат да се върнат по родните си места, но няма пари за това

Голям брой от хората, които идват в Европа не получават бежански статут. Те са икономически мигранти и в един момент от тяхното пътуван...

След пристигането им в страната влакове ги превозват до Австрия, където провинция Бургенланд отчете 5900 новопристигнали само в сряда. От полунощ насам пък техният брой вече е 2200.

От Австрия имигрантите искат да стигнат до северна Европа, най-вече Швеция и Германия, които имат по-облекчени правила за сирийски бежанци, но също така въведоха и граничен контрол.

Данните от Будапеща идват, след като лидерите от ЕС се съгласиха да увеличат помощта си за съседните на Сирия страни, като в това число ще се предоставят и 1 млрд. долара за агенциите на ООН, помагащи на бежанците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа