Заложническата драма в Рубе завърши с убит похитител

6083
Заложническата драма в Рубе завърши с убит похитител

Трима души, взети за заложници във френския град Рубе, са освободени. Един от похитителите е убит, предаде БГНЕС.

Полицията е завършила операцията за освобождаване на заложниците, по време на която са арестувани няколко души.

Във френския град Рубе са взети заложници*

Във френския град Рубе са взети няколко заложници, съобщават Ройтерс и ТАСС. По информация на Ройтерс сред заложниците има деца. RTL с...

Драмата със заложниците в Рубе е с криминален характер и няма връзка с тероризма, съобщи по-рано френското МВР. Не се потвърди информацията за ранени невинни хора. Нападателите са планирали обир на жилището на директора на един от местните банкови клонове. След като пристигнали полицаите, обирджиите стреляли няколко пъти по посока на силите на реда и след това се затворили в жилището, като взели за заложници четирима души. Улицата, на която стана инцидентът, се намира в самия център на северния френски град. Различни източници посочваха разнообразни информации около криминалната драма. съобщаваше се за неуспешен опит за обир. Въоръжените лица са влезли в жилище, в което са били четирима души, които двамата имали намерение да оберат.

Източници от полицията и от местните власти твърдяха, че двама или трима души са обградени след опит за кражба с взлом в жилище с четирима души. Двама от заложниците успяха да избягат.

Участието на елитните специални части (Raid) продължи и след 22:00 часа българско време. Драмата се разигра в скъп квартал на Рубе. Градът се намира близо до белгийската граница. Установен бе широк периметър на сигурност.

След терористичните актове в Париж на 13 ноември във Франция е въведено извънредно положение. Мобилизирани са всички сили на полицията и разузнавателните служби.

Издирват трима души за нападението в хотела в Мали

Властите в Мали издирват трима души, заподозрени в съпричастност към джихадистката атака срещу луксозен хотел в столицата Бамако, съобщ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа