Нападателят от влака до Париж казва, че намерил автомата в куфар и не бил терорист

6118
Нападателят от влака до Париж казва, че намерил автомата в куфар и не бил терорист
Снимка: Getty Images/Guliver

Мароканецът Аюб ел Хазани, който преди два дни бе обезоръжен от пътници във влак от Амстердам до Париж, е стъписан от обвиненията в тероризъм и отрича да е стрелял. Той обяснява, че искал само да ограби пътниците, съобщи служебният адвокат Софи Давид, цитирана от AFP и Reuters.

По думите ѝ той изглеждал изтощен и недохранен. Хазани бил смаян, когато научил от нея, че има ранени. Твърдял, че не е откривал огън, че автоматът не проработил, а и незабавно бил обезоръжен. Силно учуден бил и от това, че европейските власи го подозират за ислямистки бунтовник, пише bTV.

18 души от нападнатия в Париж магазин са евакуирани

Френските специални части са евакуирали 18 души, които са се намирали в нападнатия магазин в северното парижко предградие Вилньов ла Г...

"Той е стъписан от терористичните мотиви, които се приписват на деянието му", заяви адвокатката днес в интервю за телевизия BFM. Тя разказа как го заварила бос, в бяла болнична риза и боксерки в полицейския участък в Арас, Северна Франция, където влакът спря след схватката с нападателя. 

При разпита Хазани казал, че намерил автомата "Калашников" в парк близо до железопътната гара Миди (Юг) в Брюксел, където имал навика да спи. 

Няколко дни по-късно той решил да се качи на влак, за който разбрал от други бездомници, че ще бъде пълен с богати хора, пътуващи от Амстердам за Париж, и се надявал да си осигури прехрана чрез въоръжен грабеж, според твърденията му пред Софи Давид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа