Белгия повиши нивото на терористична заплаха, открити са нови бомби

3981
Белгия повиши нивото на терористична заплаха, открити са нови бомби

Белгия вдигна нивото на тревога от терористична заплаха от трета на четвърта степен – най-високото възможно, съобщи руската RT.

Това стана след експлозиите на летището в Брюксел, при които по последна информация са загинали 17 души, а са ранени над 30. Леко ранените не могат да се изброят.

Кой е адвокатът, който ще защитава Салах Абдеслам?

Брюкселският адвокат Свен Мари, когото ключовият заподозрян за парижките атентати Салах Абдеслам избра да го представлява след ареста м...

По информация на Министерството на външните работи, няма загинали или ранени българи.

Летището в Брюксел е напълно евакуирано. Белгийската медиа Het Laatste Nieuws съобщава, че са открити още бомби.

Междувременно беше съобщено за взривове в метрото в Брюксел до сградите на европейските институции. По последни данни загиналите при атаката са 10 души.

Евакуирана е административната сграда на белгийския премиер и парламента. Европейската комисия и Европейският парламент са отменили всички срещи и мероприятия, планирани за днес.

Eurostar е преустановила движението на влаковете от и за централната гара в столицата на Белгия Brussels Midi, съобщават от компанията. Всички влакове от Париж за Брюксел са преустановени, съобщава Guardian.

Абдеслам призна, че е планирал нови атентати от белгийската столица

Заловеният в Брюксел участник в парижките атентати Салах Абдеслам е планирал нови терористични актове от белгийската столица. Това е пр...

След експлозиите в метрото е затворена цялата подземна железница. В града се затварят още училища, детски градини, и места, където се струпват много хора.

Експлозиите на аеропорта в столицата на Белгия става само 4 дни след залавянето на 26-годишния Салах Абдеслам. Той е заподозрян, че е единственият оцелял атентатор от нападенията в Париж от 13 ноември миналата година. Вчера министърът на вътрешните работи на Белгия Ян Ямбон предупреди, че залавянето на един терорист може да активира друг.

Летището в Брюксел ще бъде затворено до 6 ч. сутринта утре, 23 март. Всички полети са отменени, съобщава Brussels Airlines.

Информацията е обновена в 11.44 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com