Меркел не иска лимит за приема на бежанци

4601
Меркел не иска лимит за приема на бежанци
Снимка: Getty Images

Германският канцлер Ангела Меркел призова Европейският съюз (ЕС) да приеме задължителти квоти за разпределяне на бежанците, съобщи France Press. 

Mеркел отиде дори по-далеч и заяви, че не трябва да има лимит на броя бежанци, които страните членки да приемат. В изказване пред германския парламент тя се обяви за задължителни квоти, които да направят разселването на бежанците в ЕС пропорционално и справедливо, информира БНР.

Оставят в ареста полицаите, обвинени в подкуп за пропускане на бежанци

Окръжният съд в София наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на двамата гранични полицаи от "Калотина" Веско Арсов и Бисер...

"Не можем да се задоволим да кажем, че разпределяме даден брой бежанци, трябва да помислим как ще се справяме с идващите у нас бежанци. Не можем просто да кажем, че след първата определена квота не искаме повече да се занимаваме с тях и че това е работа на две-три, може би четири държави. Нужна ни е солидарност в Европа", каза канцлерът на Германия.

Ангела Меркел предупреди обаче мигрантите, че трябва да спазват законите на страната. "Трябва ясно да заявим какви правила важат тук и да не гледаме безучастно, ако определени общности се затварят в себе си и не желаят да се интегрират или се обособяват паралелно. Не трябва да има толерантност по въпроса", подчерта тя.

Германия очаква около 800 000 имигранти тази година, което е четири пъти повече от миналата, и най-много от всички страни от ЕС.

Днес в изказване пред Европейския парламент председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова страните членки да приемат предложението на ЕК за релокация на 160 000 бежанци.

Защото знаех, че с кръста или без кръста все ще говорим на един език*

През последните дни Facebook страницата ми е изпълнена с цитати от статии, които обрисуват катастрофалното бъдеще на белия континент. Т...

"Има липса на Европа в този Европейския съюз и има липса на съюз в този Европейски съюз. Това трябва да се промени, трябва да го променим сега. Нужно е да работим заедно“, заяви още Жан-Клод Юнкер.

Според новата схема за разпределение България трябва да приеме още 1600 бежанци към вече договорените през юли 500 души.

Правителството одобри допълнителни 4,5 млн. лв. за оградата по турската граница

По бюджета на Министерския съвет са разчетени 4,5 млн. лв. за разплащането на неотложни разходи на областните администрации, в т.ч. за...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа