Меркел за санкциите срещу Русия: Ракцията беше правилна

3237
Меркел за санкциите срещу Русия: Ракцията беше правилна
Снимка: Gettyimages.com

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че продължава да смята решението за налагането на санкции срещу Русия във връзка с конфликта в Украйна за правилно, независимо че ФРГ има нужда от добри отношения с Руската федерация.

"Европейският съюз действаше единодушно, наложи санкции срещу Русия и заяви: те могат да бъдат снети само когато "Минск" бъде реализиран. Дами и господа, този въпрос отново ще ни занимава през декември на заседанието на Европейския съвет, но аз смятам, че това беше правилна реакция, колкото и да ни се иска да имаме добри отношения с Русия", заяви Меркел на конгреса на своята партия ХДС в Карлсруе, цитирана от РИА Новости.

И Financial Times обяви Меркел за Човек на годината

След като бе определена от списание Time за Човек на годината, германският канцлер Ангела Меркел получи още едно подобно признание, тоз...

"Нашите принципи трябва да се спазват", добавя политикът.

В последните дни ЕС провеждаше подготовка за продължаване на антируските икономически санкции, свързани с изпълнението на минските споразумения по Украйна. Проектът за решение по този повод вече е готов, той може да бъде приет на ниво постоянни представители на страните от ЕС при съюза (Coreper), без дълбоко обсъждане на най-високо ниво.

Но засега това още не е сторено – според източници решението фактически е блокирано от Италия, Люксембург също се изказал против автоматичното удължаване без необходимото обсъждане.

Освен това от официалната трибуна на Брюксел прозвуча мисълта за възможността да се засегне въпросът за смекчаване на санкциите, в случай че изпълнението се движи в правилна посока. И това при условие че в ЕС все още се придържат към мнението, че мнските споразумения не са изпълнени докрай.

Меркел не вижда място за Асад в коалицията срещу ИД

Създаването на международен алианс срещу терористичната групировка "Ислямска държава" не предвижда участието на сирийския президент Баш...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа