Путин: Инцидентът с руския самолет ще има сериозни последици за руско-турските отношения

27919
Путин: Инцидентът с руския самолет ще има сериозни последици за руско-турските отношения
Снимка: Gettyimages

Инцидентът с руския Су-24 излиза от рамките за обикновената борба с тероризма. Днешната загуба е свързана с удар в гърба от привърженици на терористите. Не мога да квалифицирам по друг начин случилото се. Така коментира свалянето на руския СУ-24 от ВВС на Турция руският президент Владимир Путин след среща с краля на Йордания Абдула II.

Самолетът ни бе свален над територията на Сирия от ракети въздух-въздух от турски самолет F-16 - на 4 км от границата с Турция. Бил е във въздуха на 1 км от турската територия, обясни Путин.

Крие ли Турция важни подробности за свалянето на руския Су-24?

Сериозни подозрения се развихриха в социалните мрежи, че бомбардировачът Су-24, който беше свален на турско-сирийската граница, е бил у...

Нашите пилоти не са заплашвали Турската република. Това е очевидно. Те (бел.ред - пилотите) водиха борба с ИД, изпълнявали са превантивни удари срещу терористите.

"Отдавна сме установили този факт, че на територията на Турция отива голямо количество нефт и петролни продукти от завладените в Сирия територии. От тук – и големите парични потоци, а сега и с ударите в гърба, ударите по нашите самолети, които се борят с терористите и при това, че ние подписахме споразумение с американските партньори за предупреждение за инциденти във въздуха. Турция, както е известно, е в сред тези, които обявиха, че уж воюват с тероризма в състава на американската коалиция“, подчерта руският президент.

Ние ще анализираме внимателно всичко, което се случва и днешното трагично събитие ще има сериозни последици за руско-турските отношения. Винаги сме се отнасяли към Турция като към приятелска държава. Не зная кому беше нужно това, което стана днес. Във всеки случай не на нас, посочи Путин.

И вместо да се установи необходимият контакт с нас, доколкото ни е известно, Турция се е обърнала към партньорите си от НАТО за объждането на този инцидент - все едно ние сме свалили турски самолет, а не те, възмути се Путин.

НАТО "поддържа контакт с турските власти" по случая с руския Су-24

НАТО следи ситуацията със сваления руския самолет Су-24, съобщи ВВС. По информация на медията, представител на НАТО е заявил, че алиан...

Те какво искат - да поставят НАТО в услуга на ИД, попита руският президент.

Разбирам, че всяка държава има собствен интерес, но ние никога няма да търпим да се извършват такива престъпления като днешното и разчитаме на  международното общество, че ще се обедини в борбата със световното зло. Разчитаме на активното участие на всички страни в тази борба, заяви още Владимир Путин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com