Страните от ЕС не постигнаха пълно споразумение за бежанците

3991
Страните от ЕС не постигнаха пълно споразумение за бежанците
Снимка: Getty Images/Guliver

Страните членки на ЕС на съвещание в Брюксел не постигнаха пълно споразумение за разпределянето на 120 000 допълнителни бежанци, съобщи люксембургското президентство на ЕС.

Голяма част от държавите се ангажираха с принципа на преразпределение /на 120 000 бежанци/, но не всички са единни, каза министърът на външните работи на Люксембург, който председателства извънредния съвет на министрите на вътрешните работи на ЕС Жан Аселборн.

Ситуацията с мигрантите във Финландия вече е извън контрол

Положението с мигрантите, пристигащи във Финландия през северните райони на страната, граничещи със Швеция, излезе от контрол, съобщи ф...

По предложението за 120 000 бежанци, не постигнахме съгласието, което искахме", призна от своя страна еврокомисаря по имиграционните въпроси Димитрис Аврамопулос на съвместна пресконференция след края на срещата. Макар да призна, че дебатите са били разпалени, според него все пак има отбелязан напредък. Страните членки, както бе предвидено, подписаха решението да се разпредели приема на 40 000 бежанци в рамките на две години, както бе договорено в края на юли.

Не е уточнено засега конкретната дестинация в ЕС на около 32 000 души. Консенсус не бе постигнат по новото предложение на Европейската комисия, която поиска конкретно от тях да преразпределят със задължителни квоти допълнителните 120 000 бежанци, които в момента се намират в Италия, Гърция и Унгария.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа