Въведоха извънредни мерки за сигурност на площад „Независимост”

16122
Въведоха извънредни мерки за сигурност на площад „Независимост”
Снимка: Getty

Опозицията в Украйна въведе извънредни мерки за сигурност, заявявайки, че очаква поредна атака от властта. Режимът за достъп е затегнат, а подозрителните не се допускат на площад „Независимост” в Киев, съобщава БТВ.

„Правим го за охрана на хората, за да не ги пребиват. Това е нещо като предупреждение, че и ние имаме своя служба за охрана на хората. Ние сме мирни демонстранти, мирни хора”, коментира един от хората, които се включиха активно в изграждането на барикадата.

Кличко към протестиращите: Продължавайте!

Виталий Кличко призова протестиращите в страната да продължат да протестират и да не предават мечтите си, предаде УНИАН. Припомняме ви,...

Протестиращите използваха изминалата нощ за да построят втори ред барикади на площада. Отряд работници са докарани специално в центъра на града, за да укрепят първоначалните заграждения, които бяха направени от дъски, бидони и дори чували със сняг.

Въпреки напрегнатата обстановка обаче, украинците се подготвят и за празниците. Студентите се канят да поздравят киевчани освен за Нова година, и за днешния ден на Свети Николай. Те са приготвили послания, написани на птици от хартия, за всеки от хората, който ще посети площада на независимостта през следващите дни.

„Тъй като сега никой не спи и всички нощем са на площада, ние решихме да направим приятна мирна акция. Птиците символизират мира, доброто и вярата. Тук пише „Пази Евромайдана, вярвам в теб", разказа един от организаторите на акцията – Рената.

Освен по барикадите, протестиращите са усилили охраната и пред щаба на революцията, както и около огромния плакат на Юлия Тимошенко в центъра на площада заради призивите да бъде свален.

Опозицията в Украйна иска да е ясно какво е обещал Киев, за да получи заем от Русия

Успех или предателство - двете крайности по отношение на сключеното вчера споразумение между Русия и Украйна взеха връх сред управляващ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа